Na odlehlé farmě s najatými dělníky. V Indii byl dopaden gang s falešnou kriketovou ligou

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Na odlehlé farmě s najatými dělníky. V Indii byl dopaden gang s falešnou kriketovou ligou

Najatí hráči údajně obdrželi za jeden zápas zhruba 123 korun.
Najatí hráči údajně obdrželi za jeden zápas zhruba 123 korun.Profimedia
Indická policie rozbila kriminální gang, který provozoval falešnou kriketovou ligu s cílem získat peníze od lidí z Ruska sázejících na výsledky zápasů přenášených na síti YouTube. V úterý o tom informovala agentura Reuters. Údajní hráči byli ve skutečnosti najatí dělníci a nezaměstnaní mladí lidé, týmy hrající v lize byly smyšlené.

Členové gangu si pronajali farmu na odlehlém místě ve státu Gudžarát, kde vytvořili kriketové hřiště a technické zázemí pro to, aby mohli na YouTube živě vysílat fingované zápasy. Britský deník The Guardian píše, že na místě nainstalovali kamery s vysokým rozlišením a používali elektronické tabule k zobrazování výsledků. Pouštěli křik davu stažený z internetu a zápasy hodnotil komentátor, který dokázal napodobovat jednoho ze svých skutečných kolegů z indické nejvyšší kriketové ligy.

"Hráči" údajně za jeden zápas dostávali 400 rupií (123 korun) a během "zápasů" si střídali dresy jednotlivých týmů.

"Vše bylo uspořádáno tak dobře, aby nic netušící lidé věřili, že jde o opravdovou kriketovou ligu," uvedli v úterý vyšetřovatelé.

Ruští sázkaři na kanálu na telegramu zřízeném tímto gangem podávali sázky a jeho členové potom pomocí vysílaček dávali instrukce rozhodčím na hřišti. Ti zase nařizovali hráčům, jak mají hrát. Sázkaři prý na zápasy v neexistující lize vsadili 300 tisíc rupií (92 560 Kč).

V pátek v souvislosti s tímto případem zadrželi čtyři lidi. Sázet na výsledky kriketových zápasů je v Indii zakázané. Zadržení byli obviněni ze zločinného spolčení a z hráčství.

Zmínky