Pátek patřil v Miami Verstappenovi, ovládl jediný trénink i kvalifikaci sprintu

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Pátek patřil v Miami Verstappenovi, ovládl jediný trénink i kvalifikaci sprintu

Aktualizováno
Max Verstappen během tréninku na VC Miami.
Max Verstappen během tréninku na VC Miami.Profimedia
Kvalifikaci na sprint ve Velké ceně Miami formule 1 vyhrál lídr mistrovství světa Max Verstappen z Red Bullu. Úřadující světový šampion porazil o 108 tisícin sekundy Charlese Leclerca z Ferrari, třetí byl Verstappenův týmový kolega Sergio Pérez. Samostatně bodovaný sprint se pojede v sobotu od 18:00 SELČ. Nizozemec navázal na nejrychlejší čas z jediného tréninku a může vyhrát i druhý sprint v sezoně.

Verstappen před dvěma týdny uspěl ve zkráceném závodě na sto kilometrů v Číně. Nizozemský jezdec může také navýšit svůj náskok v čele šampionátu, nyní vede o 25 bodů před Pérezem.

Druhý Leclerc napravil v kvalifikaci na sprint nezdar z tréninku. Monacký pilot Ferrari během něj dostal smyk v úzké části trati, odstoupil a pořadatelé museli jeho vůz odtlačit. V kvalifikaci však Leclerc předčil třetího Péreze o 127 tisícin sekundy.

Zklamaný byl Lando Norris z McLarenu. Čtyřiadvacetiletý Brit zajížděl v prvních dvou částech kvalifikace rychlé časy, při závěrečném pokusu ale chyboval a byl devátý. Nenavázal tak na pole position ze sprintu v Číně.

Mimo první desítku skončili oba piloti Mercedesu. George Russell byl jedenáctý, sedminásobný mistr světa Lewis Hamilton dvanáctý. Po sobotním sprintu bude následovat o čtyři hodiny později kvalifikace na hlavní závod. Ten odstartuje v neděli ve 22:00 SELČ.

Přehled Velké ceny Miami