Winter Hockey Games 2024: Letná nabídne extraligu pod širým nebem i zápas legend

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Winter Hockey Games 2024: Letná nabídne extraligu pod širým nebem i zápas legend

Česká extraliga zažije sedmé a osmé utkání pod širým nebem.
Česká extraliga zažije sedmé a osmé utkání pod širým nebem.Profimedia
Na pražské Letné se na začátku prosince odehrají dva zápasy hokejové extraligy pod širým nebem. Utkají se v nich Sparta s Kometou Brno a Plzeň s Českými Budějovicemi. Součástí Winter Hockey Games 2024 budou i duely slovenské nejvyšší soutěže, univerzitní souboj Česko – Slovensko a zápas českých legend proti zbytku světa. V jednání je také utkání německé DEL ligy. Organizátoři akce, která se uskuteční od 5. do 8. prosince, to oznámili na úterní tiskové konferenci v Praze.

Z pohledu české extraligy se bude jednat o sedmé a osmé utkání pod širým nebem v historii, poslední tři se však konala mimo české území. Naposledy letos v únoru nastoupily Karlovy Vary a Plzeň k západočeskému derby u skokanského můstku v německém Klingenthalu. V Česku se "venku" naposledy utkaly v lednu 2016 Brno a Sparta na fotbalovém stadionu za Lužánkami.

WHG se měly původně uskutečnit již v roce 2020 ve Špindlerově Mlýně pod sjezdovkou ve Svatém Petru. Akce, na níž se měly představit tehdy prvoligové Kladno s hrajícím majitelem Jaromírem Jágrem proti Vrchlabí a extraligové týmy Hradce Králové se Spartou, byla ale dvakrát odložena kvůli pandemii koronaviru a vládním opatřením. Částečnou náhradou byl poté exhibiční Souboj legend v O2 areně, který připomněl český triumf na olympiádě v Naganu.

"Zápasy pod širým nebem jsou příjemným zpestřením extraligy a jsme rádi, že kluby se k jejich organizaci staví pozitivně. O akci jsme jednali několik měsíců. I proto, že projekt zahrnuje hned tři země, není koordinace úplně jednoduchá," řekl ředitel extraligy Martin Loukota. Účast německých týmů není ještě oficiálně potvrzená, ale nic by ji nemělo ohrozit.

Pořadatelská agentura Eniva chystá na Letné pro akci postavit velkolepý areál s kapacitou 16.800 diváků, jehož součástí bude i kluziště pro veřejnost.