Reprezentaci doplní pětice extraligových finalistů, Rulík povolal Sedláka či Voženílka

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Reprezentaci doplní pětice extraligových finalistů, Rulík povolal Sedláka či Voženílka

Lukáš Sedlák si zahrál i na loňském mistrovství světa.
Lukáš Sedlák si zahrál i na loňském mistrovství světa.Profimedia
Trenér Radim Rulík doplnil soupisku hokejové reprezentace o pět extraligových finalistů. O finální nominaci na blížící se světový šampionát v Praze a Ostravě zabojují na závěrečném podniku Euro Hockey Tour v Brně dva třinečtí mistři, obránce Tomáš Kundrátek a útočník Daniel Voženílek. Z Pardubic přicestuje hned trio hokejistů, konkrétně obránci Jan Košťálek s Liborem Hájkem a forvard Lukáš Sedlák.

Tuhý boj o extraligové zlato se protáhl až do sedmého zápasu, který skončil v neděli pozdě večer. Oslovení hráči se přesto již ve středu připojí k týmu.

"Po cestě ze včerejší nominační tiskovky jsem se spojil s útočníky, Marek Židlický s obránci. Byl jsem překvapený, že jsem se dovolal. Kluci mají obrovskou chuť. Měli by být už zítra na tréninku, dáme jim ale takový program, aby se trošku zotavili. Mají za sebou velkou porci zápasů, určitě k tomu přistoupíme citlivě, jen jsme chtěli, aby už byli s námi, s celým kolektivem," řekl Rulík.

Potěšil ho také přístup hráčů, přestože Oceláři měli co oslavovat po zisku pátého titulu v řadě, na který dosáhli po oslnivé cestě nástrahami play off, v němž vyhráli všechny tři série 4:3 na zápasy.

"Když jsem volal Danovi, tak musím říct, že jsem byl strašně překvapený, že byl ready," podotkl s úsměvem Rulík. "Na jeho hlase nebylo vůbec nijak znát, že by ho to nějak semlelo. Já jsem mu říkal, aby to úplně nepřeháněl, ale odpověděl: 'Trenére, mám to pod kontrolou'. Přišlo mi to hrozně sympatický, co řekl," ocenil zkušený kouč Voženílka.

Nejbližší program českých hokejistů.
Nejbližší program českých hokejistů.Livesport

První trénink

Rulík měl na úterním prvním tréninku k dispozici všech 10 nově povolaných hráčů ze zámoří. K mužstvu se připojili brankáři Petr Mrázek z Chicaga, Karel Vejmelka z Arizony a Lukáš Dostál s obráncem Radkem Gudasem z Anaheimu, další bek Jan Rutta s útočníkem Filipem Zadinou ze San Jose a další ofenzivní hráči Ondřej Palát s Tomášem Noskem z New Jersey, Dominik Kubalík z Ottawy a Radim Zohorna z Pittsburghu.

Češi vstoupí do závěrečného turnaje EHT v sezoně čtvrtečním zápasem proti Finsku od 18 hodin. O víkendu je pak ve Winning Group Areně čekají zápasy od 16:00: v sobotu proti Švédsku a v neděli proti Švýcarsku.

Po třech odehraných akcích vedou tabulku EHT Švédové s 21 body, Češi jsou o čtyři body zpět druzí, třetí Finové jich nasbírali ještě o tři méně. Poslední Švýcaři mají na kontě jen dva body, z devíti utkání ještě nevyhráli.

Kdo přijede na MS?