Bartošák si našel novou práci, po konci v Hradci Králové posílí Spišskou Novou Ves

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Bartošák si našel novou práci, po konci v Hradci Králové posílí Spišskou Novou Ves

Bartošák si po Hradci našel nové angažmá.
Bartošák si po Hradci našel nové angažmá.Profimedia
Český hokejový brankář Patrik Bartošák (30) po listopadovém předčasném konci v Hradci Králové našel angažmá na Slovensku, kde se stal posilou v týmu adepta na titul Spišské Nové Vsi. Třicetiletý gólman s druhým celkem extraligové tabulky podepsal smlouvu do konce sezony. Na klubovém facebooku to oznámil generální manažer slovenského klubu Richard Rapáč.

"Přivést brankáře tak obrovských hokejových kvalit do Spišské Nové Vsi nebylo jednoduché, ale po několika osobních i telefonických schůzkách jsme našli shodu a vidina boje o titul byla zlomovým bodem, proč se rozhodl přijmout naši nabídku," uvedl Rapáč. "Získáváme rozdílového brankáře top evropské kvality," dodal.

Účastník mistrovství světa 2019 a člen reprezentace na olympijských hrách 2018 a 2022 Bartošák byl bez angažmá od konce listopadu, kdy s ním královéhradecký klub ukončil smlouvu kvůli závažnému porušení smluvních povinností a opakovaným neomluveným absencím. Odchovanec Kopřivnice v minulosti přiznal psychické problémy, které řešil alkoholem; v rozehrané sezoně 2019/20 s ním tehdy mistrovský Třinec rovněž předčasně rozvázal kontrakt, a to z důvodu porušení životosprávy.

Po krátkém přerušení kariéry Bartošák na konci ledna 2020 zamířil do druholigového švédského MODO Hockey. Pak chytal v první lize za Lahti, v KHL za Chabarovsk a opět ve Finsku. Do Hradce Králové přišel před touto sezonou a stal se jedničkou týmu. Extraligu hrál dříve vedle Mountfieldu a Třince také za Vítkovice.

Jeho nový klub ve slovenské extralize obhajuje překvapivý bronz a v současnosti ztrácí pět bodů na vedoucí Poprad. Aktuálně ale má tým českého trenéra Vlastimila Wojnara na kontě sérii šesti porážek, během níž získal jen dva body.

Ligová tabulka.
Ligová tabulka.Livesport