Juventus smazal tříbrankové manko, Suslov druhou brankou v sezoně zajistil Veroně záchranu

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Juventus smazal tříbrankové manko, Suslov druhou brankou v sezoně zajistil Veroně záchranu

Juventus si překvapivě došel pro remízu.
Juventus si překvapivě došel pro remízu.AFP
Boloňa remizovala v divokém utkání 37. kola Serie A na vlastním hřišti s Juventusem 3:3. Rossoblu sice ještě před závěrečnou čtvrthodinou vedli hned o tři branky, když se svými premiérovými trefami v italské nejvyšší soutěži prosadil zejména Riccardo Calafiori (22), nicméně Stará dáma nakonec dokázala v rozmezí osmi minut senzačně srovnat. Bianconeri tak díky bláznivému závěru zaznamenali již šestou ligovou remízu v řadě. Ve druhém pondělním utkání porazila Verona 2:1 Salernitanu.

Salernitana – Verona 1:2

Verona vyhrála na hřišti Salernitany naposledy v roce 2005 a tuto nelichotivou skutečnost se pokusil změnit ranou z volného přímého kopu Suslov, nicméně Vincenzo Fiorillo jeho střelu zneškodnil. Salernitana se od úvodního hvizdu pouze bránila a Verona ji ve 22. minutě po zásluze potrestala. Tijjani Noslin sklepl míč Suslovovi a slovenský reprezentant jej z hranice vápna uklidil na vzdálenější tyč.

V nastaveném čase první půle předvedl ukázkové napadání Jackson Tchatchoua, který vybojoval balon a ještě se u toho nechal faulovat. Následně ukázal hlavní sudí cit pro hru, když po faulu nechal hosty pokračovat v rozjeté akci, na jejímž konci zakončoval do odkryté branky Folorunsho.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Krátce po změně stran si aktivní Suslov málem připsal druhý kanadský bod v utkání. To by však Noslin musel jeho přihrávku lépe zužitkovat. O chvíli později si na centr ideálních parametrů z dílny Darka Lazoviče naskočil Noslin, který měl ale po celý zápas upilovaná mířidla a také tentokrát trefil pouze Fiorilla.

V samotném závěru mohl výsledek ještě pozměnit Folorunsho, jenže projektil vyslaný z hranice šestnáctky nasměroval pouze do vzdálenější tyče. Bezzubá Granata své pískající příznivce nakonec potěšila kontaktním gólem, když se z dorážky prosadil střídající Maggiore.

Tak se na hřišti pohyboval Suslov.
Tak se na hřišti pohyboval Suslov.Opta by Stats Perform

Boloňa – Juventus 3:3

Černobílým se vstup do tohoto utkání vůbec nepovedl. Domácí fotbalisté na svého soupeře vlétli a vynutili si brzký rohový kop, po němž se balon odrazil k Calafiorimu, který vyslal nechytatelný projektil do levého horního rohu branky. Diváci nemuseli na druhou trefu dlouho čekat, neboť už v 11. minutě zvýšil hlavou vedení svého týmu Santiago Castro. Pro oba hráče se jednalo o první přesné zásahy v dresu Rossoblu.

Petroniani následně kontrolovali hru a svého soupeře do ničeho nepouštěli, důkazem byla pouze jedna střela hostů, která nesměřovala mezi tři tyče.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Ihned po změně stran však musel zasahovat Lukasz Skorupski proti ráně Adriena Rabiota, pro polského gólmana ale toto zakončení nepředstavovalo větší hrozbu. O několik minut později naopak využili Chrti nepřesnosti v rozehrávce domácích, a Calafiori, jenž stál na konci celé akce tváří v tvář hostujícímu brankářovi, mohl slavit druhou trefu.

Podobná situace nastala i v 76. minutě, kdy zaváhali poblíž svého pokutového území červenomodří. Míč se odrazil k Federicu Chiesovi, jehož projektil k levé tyči nedokázal Skorupski zlikvidovat. Krátký byl i na další dva pokusy z kopaček Arkadiusze Milika a Kenana Yildize, které znamenaly bleskové srovnání skóre v závěru utkání.

Calafiori skóroval v lize poprvé.
Calafiori skóroval v lize poprvé.Opta by Stats Perfofm

Tabulka Serie A