Sassuolo sestupuje, se Serií A se rozloučí po 11 letech. Cagliari slaví záchranu

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Sassuolo sestupuje, se Serií A se rozloučí po 11 letech. Cagliari slaví záchranu

Aktualizováno
Cagliari si ze Sassuola veze vítězství 2:0.
Cagliari si ze Sassuola veze vítězství 2:0.AFP
Sassuolo po 11 letech sestoupí ze Serie A. Nemilou jistotu získalo kolo před koncem soutěže poté, co Frosinone a Empoli bodovaly ve venkovních zápasech. Sassuolo podlehlo 0:2 Cagliari, které se díky souběhu dalších výsledků v lize zachránilo. Jakub Jankto chyběl v kádru vítězů kvůli poraněnému kotníku. O vítězství jeho týmu rozhodli Matteo Prati a Gianluca Lapadula. Lazio remizovalo na San Siru s Interem a ještě si musí počkat na definitivní pojistku postupu do Evropské ligy. AS Řím si poradil s Janovem.

Sassuolo – Cagliari 0:2

Úvod utkání nenaznačoval, že by tyto kluby bojovaly o udržení, jelikož se ani jeden z nich nehrnul do brankových příležitostí. Až ve 25. minutě byla k vidění první šance, do které se dostal domácí Pinamonti, jenž si naskočil na centr zprava, ovšem hlavou poslal míč těsně vedle levé tyče.

Rossoblu zahrozili po půlhodině hry, když po dlouhém odkopu napálil míč zpoza šestnáctky volný Gianluca Lapadula, jeho střela však o fous minula cíl. Domácí zareagovali na neuspokojivý průběh prvního dějství velmi ofenzivním poločasovým střídáním, když obránce Filippa Missoriho nahradil forvard Grégoire Defrel.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Tento strategický tah však Neroverdi nepomohl, jelikož od úvodního hvizdu druhé půle projevoval útočnou aktivitu hlavně soupeř. A v 71. minutě byli Ranieriho svěřenci za svou snahu odměněni. Po tlaku v pokutovém území si našel odražený míč Prati, jenž ho napálil k levé tyči, a radoval se tak ze své premiérové branky v Serii A.

V nastavení ještě dostali Casteddu možnost navýšit vedení z pokutového kopu, který přízemní střelou k pravé tyči proměnil sám faulovaný Lapadula. Odevzdané domácí mužstvo navíc v závěru oslabil frustrovaný Matheus Henrique, jenž se po dvou žlutých kartách za nesportovní chování předčasně poroučel do šaten.

Monza – Frosinone 0:1

Frosinone výhrou výrazně zvýšilo šance na udržení se mezi italskou elitou. O jediný gól utkání se už v deváté minutě postarala dvojice Maročanů, když Abdou Harroui našel hlavu Walida Cheddiry, který bez problémů vstřelil svůj sedmý gól v sezoně. Monza se i kvůli jistému umístění ve středu tabulky nehnala za vyrovnáním a umožnila soupeři zapsat vůbec první venkovní vítězství v aktuálním ročníku.

Udinese – Empoli 1:1

Úvodní přesný zásah byl k vidění až v poslední minutě základní hrací doby, když se ze značky pokutového kopu prosadil M’Baye Niang. Ten dal v této sezoně pátý ligový gól, přičemž už potřetí se trefil v 88. minutě či později. Možnost zahrávat penaltu ale nakonec v dlouhém nastavení dostali také Bianconeri a Lazar Samardžič rovněž uspěl. Oba celky namočené do boje o udržení se v nejvyšší italské soutěži tak nemají před závěrečným kolem nic jistého.

Inter – Lazio 1:1

Domácí tým po většinu duelu dotahoval rozdíl ve skóre, jelikož se krátce po půlhodině hry trefil Daiči Kamada. Nerazzurri však druhou porážku před vlastním publikem v ročníku nedopustili, protože chvíli před koncem vyrovnal střídající Denzel Dumfries. Jeho zásah tak zvedl náladu fanouškům, kteří se mohli těšit na závěrečný ceremoniál, v němž hráči převzali jubilejní 20. trofej pro vítěze italské nejvyšší soutěže.

AS Řím – FC Janov 1:0

Ani tříbodový zisk neznamená pro Vlky kvůli den staré výhře Atalanty naději na účast v Lize mistrů, v níž se naposledy představili v sezoně 2018/2019. Souboj s bezstarostně hrajícími Grifone dlouho postrádal gólové šance, až v průběhu druhé půle se probudil Romelu Lukaku a v 79. minutě rozhodl. Krátce předtím se přitom nechal za nesportovní gesta směrem k rozhodčímu vyloučit Belgičanův spoluhráč Leandro Paredes.

Tabulka Serie A