Dobré zprávy pro Artetu. Timber po dlouhé pauze trénuje s prvním týmem Arsenalu

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Dobré zprávy pro Artetu. Timber po dlouhé pauze trénuje s prvním týmem Arsenalu

Jurrien Timber je po zranění zpět v tréninku.
Jurrien Timber je po zranění zpět v tréninku.Arsenal
V klíčové fázi probíhající sezony by se Arsenal mohl dočkat v podstatě nové posily. Do tréninku s týmem se totiž po vážném zranění ze začátku sezony vrátila letní akvizice Jurrien Timber (22). Informaci potvrdili Kanonýři na svých webových stránkách.

Nizozemský reprezentant se po řadě let strávených v mládeži i prvním týmu Ajaxu před rokem dostal do hledáčku Gunners, kteří jej v létě vykoupili za částku okolo 40 milionů eur. Učinili z něj tak svého historicky třetího nejdražšího obránce klubu po Benu Whiteovi a Shkodranu Mustafim.

Timber ale zatím neměl mnoho příležitostí vloženou důvěru Gunners splatit. V základní sestavě nastoupil ve vítězném Community Shieldu a následně do zahajovacího utkání Premier League proti Nottinghamu, z něhož jej nedlouho po poločase vyřadilo poškození předního zkříženého vazu v pravém koleni. Následná operace znamenala vynucenou stopku na více než půl roku.

Ačkoliv se v průběhu zimy objevovaly informace, že zotavování vyřadí obránce původem z Utrechtu i z letního eura, zapsal jej Arsenal na soupisku pro Ligu mistrů, v níž by jej v případě postupu přes Porto mohl využít.

Mikel Arteta sice nebude chtít nic uspěchat, na druhou stranu by mu zapojení Timbera přišlo vhod i vzhledem k dalším zdravotním potížím na krajích obrany – dlouhodobě je mimo hru Partey, časté problémy trápí také aktuálně indisponované Tomiyasua se Zinčenkem. Vedle první volby na pravého beka v podobě Whitea tak má španělský manažer k dispozici už jen Jakuba Kiwiora a Cédrica Soarese.

Program Premier League