Arteta po neúspěchu na Anfieldu: Chyběla nám bezohlednost, je to spravedlivý výsledek

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Arteta po neúspěchu na Anfieldu: Chyběla nám bezohlednost, je to spravedlivý výsledek

Arsenal se štěstím uhájil s Liverpoolem remízu.
Arsenal se štěstím uhájil s Liverpoolem remízu.AFP
Arsenal se v nedělním utkání vzdal dvougólového náskoku proti Liverpoolu a promarnil šanci navýšit své vedení v Premier League. Nakonec měl tým kolem trenéra Mikela Artety (41) štěstí, že po vzrušujícím průběhu utkání na Anfieldu remizoval 2:2.

Přesto se nálada v šatně po dramatické koncovce odvíjela spíš od dvou ztracených bodů než od jednoho zachráněného, uvedl manažer Gunners Mikel Arteta. "Když v závěru inkasujete, jsou to vždycky dva ztracené body," řekl.

Arsenal se po většinu prvního poločasu nemilosrdně prokousával obranou Liverpoolu a zdálo se, že je připraven konečně vymítit své démony z Anfieldu prvním vítězstvím na stadionu v Merseyside od roku 2012. Místo toho remíza zhatila to, co by pro Gunners znamenalo osmou výhru v řadě a šanci posunout se o osm bodů před druhý Manchester City.

Detail utkání Liverpool – Arsenal 2:2

"Super intenzivní zápas," řekl Arteta. "Začali jsme velmi dobře, dali jsme první a druhý gól a to byl moment, kdy jsme zápas zabili. Před poločasem jsme jim dali naději a oni si vytvořili víru. Druhá půle byla úplně jiný příběh. Každý míč jsme odevzdali v nebezpečných prostorech a dovolili jsme nebezpečné výsledky a velké přechodové momenty. Pak musíte trpět."

Arsenal se díky gólům Gabriela Martinelliho a Gabriela Jesuse dostal do vedení 2:0, ale po potyčce mezi Granitem Xhakou a Trentem Alexanderem-Arnoldem, která rozbouřila už tak dost rozohněné publikum, se tempo hry změnilo. Arsenal ztratil disciplínu, čehož Mohamed Salah těsně před přestávkou využil gólem.

Když Liverpool tlačil na pilu, Roberto Firmino v 87. minutě hlavou vyrovnal a přivedl blouznící publikum na nohy. Salah a Ibrahima Konaté měli v závěrečných minutách skvělé šance. Brankář Arsenalu Aaron Ramsdale vyrazil Salahovu prudkou střelu potápěčským zákrokem a poté musel vyškrábnout míč z brankové čáry, když se ho Konaté pokoušel dostat hrudí do sítě.

"Spoléhali jsme na velké obranné momenty, na kterých se Aaron hodně podílel," řekl Arteta. "Chyběla nám ta bezohlednost, abychom zápas zvládli. Je to asi spravedlivý výsledek. Velkým ponaučením je místo toho, jak jsme si počínali v prvním poločase."

Náskok Arsenalu se snížil na šest bodů, přičemž City má zápas k dobru. Tento výsledek připravil napínavý přímý souboj, který by se měl odehrát 26. dubna na domácím Etihadu.

Tabulka Premier League
Tabulka Premier LeagueLivesport