Vallecano brzká červená nezastavila, k záchraně ho nasměroval Lejeune. Cádiz ještě žije

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Vallecano brzká červená nezastavila, k záchraně ho nasměroval Lejeune. Cádiz ještě žije

Vallecano i v deseti porazilo Granadu 2:1.
Vallecano i v deseti porazilo Granadu 2:1.Profimedia
Rayo Vallecano porazilo ve 36. kola La Ligy Granadu 2:1 a prodloužilo sérii neporazitelnosti proti andaluskému celku na 11 zápasů. Domácí nerozhodilo ani brzké vyloučení Óscara Treja, o jejich vítězství nakonec rozhodl gól Jorgeho de Frutose, jenž v závěru navyšoval vedení po famózním zásahu Floriana Lejeuneho z první půle. Po tříbodovém zisku se tak možnost pádu Raya do druhé ligy dostala jen do roviny teorie. Cádiz po výhře v Seville stále živí naděje na záchranu a k udržení mezi španělskou elitou se přiblížila i Celta Vigo triumfem 2:1 nad Bilbaem. Getafe doma po hattricku Antoina Griezmanna padlo s Atlétikem 0:3.

Vallecano – Granada 2:1

Hráči Vallecana domácí si zavařili již ve třetí minutě. Trejo trefil vysokou nohou do hlavy soupeře a po intervenci videorozhodčího obdržel červenou kartu. Rayo tak téměř celý zápas čelilo Granadě v 10 hráčích. Početní výhodu se jako první pokusil zužitkovat Miguel Rubio, jenže jeho hlavička po rohovém kopu těsně minula tyč. I přes oslabení však měli více ze hry Los Vallecanos a převahu demonstrovali ve 23. minutě gólem.

Brankář Marc Martínez si sice s první střelou poradil, jenže míč zůstal ve skrumáži v pokutovém území, kde se nejlépe zorientoval Lejeune a akrobatickým zakončením poslal domácí do vedení. Debutant v bráně Nazaríes pak zabránil dalšímu inkasovanému gólu, když vychytal únik aktivně hrajícího Isiho Palazóna. Díky vedení se ve druhém dějství svěřenci kouče Péreze soustředili především na obrannou činnost a drželi tým z Granady mimo dosah brány Stoleho Dimitrievskiho.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Diváci na Campo de Futbol de Vallecas tak příliš zajímavých momentů neviděli. Ze sedaček je zvedl až Álvaro García, jenž v 71. minutě uháněl sám na Martíneze. Po kličce však zamířil jen do boční sítě. O devět minut později už však zkušený brankář kapituloval. De Frutos si naběhl do vápna, kde se k němu trochu se štěstím dostal míč. Španělský útočník přehodil Martíneze a přidal pojistku na vítězství. Alespoň čestný úspěch Andalusanů zaznamenal v 89. minutě krásnou patičkou Lucas Boyé.

Sevilla – Cádiz 0:1

Zajímavou šanci měl hned zkraje utkání Dodi Lukébakio, nicméně belgického útočníka vychytal brankář hostí. Žlutou ponorku mohl k setrvání mezi elitou přiblížit Chris Ramos, avšak po kličce gólmanovi nepochopitelně minul prázdnou bránu. Španělský útočník se sice po změně stran prosadil, jenže jeho trefa byla po předcházejícím faulu odvolána. V úplném závěru nastaveného času se však trefil Sergi Guardiola, a Piráti tak poprvé v sezoně zvítězili na hřišti soupeře.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Celta Vigo – Bilbao 2:1

Utkání se pro domácí celek dlouho nevyvíjelo podle představ, když gólem přímo od rohového praporku udeřil ve 23. minutě Álex Berenguer. Po změně stran ale přišel na hřiště dvacetiletý Hugo Álvarez a přesným zásahem a asistencí, což byly jeho premiérové zápisy do statistik v nejvyšší soutěži, překlopil skóre na stranu týmu z Galicie. V obou případech tahal balon ze sítě Julen Agirrezabala, jenž na trávník nastoupil až po hodině hry.

Getafe – Atlético Madrid 0:3

Atlético si vítězstvím defintivně zajistilo účast v Lize mistrů, v níž nebude chybět podvanácté v řadě. Vrchovatou měrou se na triumfu podílel nejlepší střelec Los Colchoneros Griezmann, který využil precizních přihrávek spoluhráčů a z jediných střel Madriďanů na bránu vsítil svůj druhý hattrick v sezoně. Francouzův gólový účet ve španělské nejvyšší soutěži tím byl zaokrouhlen na 190 branek.

Tabulka La Ligy