Šest zápasů bez výhry a ohrožení sestupem. Bednář končí v Příbrami, tým povede Kohout

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Šest zápasů bez výhry a ohrožení sestupem. Bednář končí v Příbrami, tým povede Kohout

U fotbalistů Příbrami skončili trenér Roman Bednář i asistent Jakub Krištofek.
U fotbalistů Příbrami skončili trenér Roman Bednář i asistent Jakub Krištofek.FK Příbram
U fotbalistů Příbrami skončili trenér Roman Bednář i asistent Jakub Krištofek. Vedení druholigového klubu je odvolalo po sérii špatných výsledků, po nichž se mužstvo propadlo do boje o záchranu v soutěži. Tým převzal dosavadní sportovní manažer Jiří Kohout společně s asistenty Tomášem Wágnerem a Dominikem Maškem. Příbramští o tom informovali na svém webu.

Celek od Litavky v minulé sezoně v baráži neúspěšně bojoval o návrat do první ligy, v této sezoně se mu ale především na jaře vůbec nedaří. Vedení sáhlo už k druhé trenérské změně, na začátku dubna po vzájemném dohodě skončil Karel Krejčí. Nahradil ho bývalý český reprezentant Bednář, který ale s mužstvem získal v sedmi zápasech jen čtyři body.

Příbram šest kol po sobě nezvítězila a i kvůli dvěma odečteným bodům za nesplacení dluhů bývalým hráčům naplno zabředla do boje o udržení. Exligový tým má na 14. místě aktuálně stejně bodů jako patnáctý Prostějov, který figuruje na první sestupové příčce.

Příbram je reálně namočená do boje o záchranu.
Příbram je reálně namočená do boje o záchranu.Livesport

Udržet Příbram v druhé lize se v posledních třech kolech pokusí Kohout, jenž na začátku ledna nastoupil do klubu jako sportovní manažer a šéftrenér mládeže. V posledních sezonách dělal asistenta v Českých Budějovicích a Jablonci.

"Museli jsme přikročit ke změně. Jdeme příbramskou cestou s příbramskými osobnostmi na lavičce. Musíme pro udržení napnout všechny síly ve zbývajících zápasech," uvedl prezident klubu Jaroslav Starka.

Program F:NL