Tuchel jedná o setrvání v Bayernu, bavorský klub nenašel na post trenéra žádnou náhradu

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Tuchel jedná o setrvání v Bayernu, bavorský klub nenašel na post trenéra žádnou náhradu

Tuchel má na lavičce Bayernu za sezonu 2023/24 průměr 2,06 získaných bodů na zápas.
Tuchel má na lavičce Bayernu za sezonu 2023/24 průměr 2,06 získaných bodů na zápas.Profimedia
U fotbalistů Bayernu Mnichov by přece jen mohl pro příští sezonu zůstat trenér Thomas Tuchel (50). Vedení bavorského velkoklubu se v únoru se zkušeným koučem dohodlo na předčasném rozvázání smlouvy, ale poté, co neuspělo s hledáním nástupce, jedná podle německých médií o jeho pokračování na lavičce.

Thomas Tuchel přišel do Mnichova loni v březnu po odvolání Juliana Nagelsmanna a podepsal kontrakt do roku 2025. Už v průběhu aktuální nepříliš vydařené sezony, v níž jedenáctiletou vládu Bayernu v bundeslize ukončil Leverkusen, ale klub oznámil předčasný rozchod s koučem.

Vysněným kandidátem na pozici Tuchelova nástupce byl bývalý hráč Bayernu Xabi Alonso, jenž se ale rozhodl zůstat na lavičce Leverkusenu. Košem dal mnichovskému klubu také trenér rakouské reprezentace Ralf Rangnick, prodloužením smlouvy u německého národního týmu padla i možnost Nagelsmannova návratu. Mnichovský klub údajně oslovil také španělské trenéry Unaie Emeryho z Aston Villy a Julena Lopeteguiho, nakonec ale možná žádný nový kouč nepřijde.

Podle magazínu Kicker, deníku Bild či televize Sky už jednají šéfové Bayernu s Tuchelem a jeho agentem o trenérově setrvání. O to údajně stojí i opory týmu Thomas Müller, Manuel Neuer či Harry Kane.

Bayern zakončí sezonu bez zisku trofeje poprvé od roku 2012. Došel nicméně až do semifinále Ligy mistrů, v němž vypadl s Realem Madrid. Po úvodním trenérském angažmá v Mohuči získal Tuchel ve všech svých dalších působištích tituly. S Dortmundem slavil Německý pohár, s Paris Saint-Germain mimo jiné dvě ligová prvenství, Chelsea dovedl k triumfům v Lize mistrů a na mistrovství světa klubů a s Bayernem loni slavil v Bundeslize.

Tabulka Bundesligy (16.5.)
Tabulka Bundesligy (16.5.)Livesport