Frankfurt si zajistil pohárovou Evropu. Kolín otočil zápas s Unionem a odvrátil sestup

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Frankfurt si zajistil pohárovou Evropu. Kolín otočil zápas s Unionem a odvrátil sestup

Aktualizováno
Frankfurt si zajistil evropské poháry.
Frankfurt si zajistil evropské poháry. Profimedia
Fotbalisté Eintrachtu Frankfurt si zajistili účast v příštím ročníku Evropské ligy. Stačila jim k tomu remíza na hřišti Mönchengladbachu 1:1, po níž už na šestém místě nemohou být předstiženi. Kolín nad Rýnem oddálil hrozbu přímého sestupu výhrou nad Unionem Berlín 3:2, přestože ještě čtyři minuty před koncem prohrával. Mohuč zničila Dortmund třemi góly.

Freiburg – Heidenheim 1:1

Freiburg pouze remizoval 1:1 s Heidenheimem a vzhledem k remíze Frankfurtu již nemá šanci z domácí soutěže postoupit do příštího ročníku Evropské ligy. Pro ekipu loučícího se Christiana Streicha začalo vše pozitivně, jelikož se po půlhodině hry prosadil Ricu Dóan. Bádenský celek nicméně následně doplatil na nedůslednost obrany a ještě do pauzy stanovil konečný výsledek utkání Kevin Sessa. Domácí ani v historicky druhém vzájemném zápase v první německé lize nezvítězili, a nováček soutěže tak má dokonce i před posledním kolem stále matematickou šanci na evropské poháry.

Statistiky zápasu
Statistiky zápasuOpta by StatsPerform

Kolín n. R. – Union Berlín 3:2

Kolín nad Rýnem porazil po infarktovém závěru Union Berlín 3:2 a odložil svůj sestup minimálně na poslední kolo soutěže. Zaplněnou kolínskou arénu zchladil již za čtvrt hodiny soupeř dvěma rychlými góly, nicméně proměněná penalta Floriana Kainze a trefa Steffena Tiggese v závěru vykřesaly plamínek naděje pro Kozly. Fantastický obrat poté dokonal Damion Downs, který se ve třetí minutě nastavení stal alespoň prozatím hrdinou celého Kolína nad Rýnem. Alex Král do zápasu nenastoupil.

Statistiky zápasu
Statistiky zápasuOpta by StatsPerform

Mönchengladbach – Frankfurt 1:1

Mönchengladbach remizoval na vlastním hřišti s Frankfurtem 1:1. Brzké vedení zajistil domácím jejich nejproduktivnější hráč Robin Hack, pro něhož to byla 10. ligová trefa v sezoně. Náskok Hříbatům ovšem dlouho nevydržel, poněvadž před přestávkou srovnal Junior Dina Ebimbe. Opět se tak naplnila gólová kvóta vzájemných zápasů, když v předchozích 12 bundesligových střetnutích vždy padly alespoň dvě branky. Gladbach si navíc po třetí dělbě bodů za sebou stále nezajistil záchranu a nadále mu hrozí baráž. Nic na tom nezměnil ani střídající Tomáš Čvančara.

Statistiky zápasu
Statistiky zápasuOpta by StatsPerform

RB Lipsko – Brémy 1:1

Fotbalisté Lipska remizovali s Brémami 1:1. Aktivnější hosté se dočkali odměny v podobě vedoucí branky ve 35. minutě, kdy si centrovaný balon nešťastně do vlastní sítě srazil talentovaný štítový záložník Nicolas Seiwald, který do Lipska přišel před touto sezonou z partnerského Salcburku. Die Roten Bullen však zelenobílým nepodlehli, poněvadž po změně stran se o vyrovnávací trefu postaral  supertalent Benjamin Šeško, jehož trefa znamenala už 10. neprohru proti Werderu v řadě. Jiří Pavlenka sledoval utkání pouze z lavičky náhradníků.

Statistiky zápasu
Statistiky zápasuOpta by StatsPerform

Mohuč – Dortmund 3:0

Fotbalisté Mohuče zvítězili nad Dortmundem 3:0. Stále ještě oslavující hráči BVB dostali bleskovou ledovou sprchu, když už po 23 minutách prohrávali v Mewa Areně o tři branky. Prorotovanou sestavu čerstvého finalisty milionářské soutěže napřed zaskočil Leandro Barreiro, na něhož po minele Alexandera Meyera navázal Jae-Sung Lee, jenž zanedlouho přidal i další branku. Die Schwarzgelben tak odmítli možnost soupeři oplatit srdcervoucí remízu ze závěru minulé sezony, která je připravila o titul.

Statistiky zápasu
Statistiky zápasuOpta by StatsPerform

Tabulka Bundesligy